Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
  


 

 

ConversE Története

 

1908–1941: A korai évek és Chuck Taylor [szerkesztés]

A harmincas évei végén járó elismert cipőipari menedzser, Marquis M. Converse 1908-ban alapítja meg saját cégét Converse Rubber Shoe Company (másik ismert nevén Boston Rubber Shoe Company) néven Massachusetts állambeli Malden városkában. 1910-ben a Converse már 4 000 pár cipőt gyárt naponta, és 1915-ben elkészíti az első sportcipőjét is, a teniszezőknek. Az igazi fordulópont 1917-ben köszönt be, ebben az évben vezetik ugyanis be a piacra a Converse All Star kosárcipőt. 1921-ben ad munkát a Converse Charles H. "Chuck" Taylor egykori kosárjátékosnak, aki a cipő értékesítője és nagykövete lesz. 1923-tól dedikálja is azokat.

1941–től napjainkig: Háború, csőd és új vezetőség [szerkesztés]

Vörös Chuck Taylor All Star kosárcipő.

Amikor az Egyesült Államok 1941-ben belépett a II. világháborúba, a Converse lábbeliket, parkákat, poncsókat, védő- és egyéb ruházatot szállított a pilóták és a gyalogos katonák részére. Az 1950-es és '60-as évekre a Converse népszerű márkává érett. Converse Évkönyv néven művészi címlappal kiadványokat jelentetett meg, amelyek a cég gimnáziumi és főiskolai, egyetemi sportban betöltött szerepét mutatták be.

Ez a felívelés az 1970-es években tört meg, amikor a vállalt és termékei teret vesztettek a frissen megjelent riválisokkal, az Adidasszal, a Nikeval és a Reebokkal szemben, akik radikálisan újszerű formával törtek be a piacra. A Converse még az NBA Hivatalos Cipője címét is elvesztette egy jó időre.

Ez aztán oda vezetett, hogy 2001 január 22-én a cég csődbe jutott. Az újjászervezés során a vállalat az utolsó USA-beli üzemét is bezárta, így ezentúl a termékek az ázsiai és európai gyárakban, egyebek mellett Kínában, Indonéziában, Vietnamban, Olaszországban és Litvániában készülnek .

2003. július 9-én a cég elfogadta a versenytársa, a Nike 305 millió amerikai dolláros felvásárlási ajánlatát.

Napjainkban többek közt Kirk Hinrich, Jameer Nelson, Andre Miller, Kyle Korver, Alando Tucker, Acie Law, Udonis Haslem, Maurice Evans és Elton Brand NBA játékosok kosaraznak Converse cipőkben.

 

Macska kisokos, vagyis tudj meg sok dolgot a macsekokról.

 

Wikipédia:Hogyan kell a taxoboxokat használni?Infobox info icon.svg
Macska
 
Domestic cat cropped.jpg
Státusz
Háziasított
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Rend: Ragadozók (Carnivora)
Család: Macskafélék (Felidae)
Nem: Felis
Faj: Vadmacska (F. silvestris)
(Linné, 1758)
Alfaj: F. s. catus

A macska (más néven házi macska, tudományos nevén Felis silvestris catus) egy kisebb termetű húsevő emlősállat, amely a macskafélék (Felidae) családján belül, a Felis nem Felis silvestris fajához tartozik, a vadmacska alfaja, bár a mai rendszertanban inkább kezdik külön fajként kezelni az állatot, ugyanis nagyon sok dologban eltér az őseként tekintett fajtól (ez viselkedésbeli és kinézetbeli határozó is lehet). Ügyes ragadozó, több mint 1000 faj tekinthető a zsákmányának. Emellett meglehetősen intelligens, beidomítható egyszerű parancsok végrehajtására vagy szerkezetek működtetésére (illetve képes önállóan is kisebb feladatok betanulására) (Lásd: A macska intelligenciája).

Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításánakEgyiptomban történt.[1] ábrázolása mintegy 4000 éve

2004-ben Jean-Denis Vigne és kollégái (Nemzeti Természettudományi Múzeum, Párizs) jelentése a macska háziasítására vonatkozó legkorábbi tárgyi bizonyíték feltárásával foglalkozik. A lelet egy ciprusi emberi sírból került elő, melyben egy meghatározatlan nemű felnőtt ember és egy macska csontjai találhatók. A lelet mintegy 9500 éves. A sírból a csontok mellett kőszerszámok, vasoxid-maradványok, maroknyi tengeri kagyló és (az emberi csontoktól 40 cm-re) a saját sírjából egy nyolc hónapos macska csontváza kerültek elő, melyet az emberrel megegyezően nyugati irányba nézve fektettek. Mivel a macska nem őshonos a Mediterrán medence szigetein, ezért csak a szárazföldről kerülhetett oda, minden bizonnyal a közeli levantei partokról. A lelet az ember és a macska tudatos együttélésének bizonyítéka kb. 10 000 évvel ezelőttről a mai Közel-Keletnek nevezett területen. Ez összhangban van a genetikai kutatások eredményeivel is, melyek szintén ezt a földrajzi és időbeli eredetet erősítik. Úgy tűnik, a macska háziasítása az első emberi települések létrejöttének idején, a neolitikus korban történhetett a Termékeny félholdként ismert területen.[2]

A macskának számos fajtája és színváltozata létezik. Csupasz és farok nélküli változatait is kitenyésztették. A macskák több mint százféle hangjel és testbeszéd segítségével kommunikálnak, mint például nyávogás („miaú”), csiripelés, dorombolás, fújás, morgás.[3] A lovakhoz és más háziállatokhoz hasonlóan a macskák is képesek vadon élve fennmaradni. Az önállóan élő macskák gyakran kisebb kolóniákat alkotnak. Az állatvédők beszámolói szerint azonban hosszú távon csak igen kevés példány képes gazdátlanul életben maradni, többségüket elpusztítják a járművek, a ragadozók, az éhség, az időjárás viszontagságai és a betegségek. Ezért számos országban, köztük hazánkban is a macskák és más háziállatok elhagyása, illetve otthonukból való szándékos eltávolítása (bántalmazásukhoz hasonlóan) büntetendő.[4]

A macska sok kultúra legendáiban és mítoszaiban tölt be jelentős szerepet, az egyiptomiak, a kínaiak és a vikingek ősi történeteiben is szerepel.[5] Általában tisztelik, de olykor becsmérlik is.

Változatos frizurák

Ha eddig nem engedtél a csábításnak, de már régóta vágysz egy dögös frufrura, mindenekelőtt olvasd el tanácsainkat. Megtudhatod, kinek áll jól ez a frizura, hogyan bánj vele, hogy mindig popmásan fess, és milyen arcformához melyik változat a legelőnyösebb. A frufru majdnem mindenkinek jól áll, csak azt kell kitalálnod, melyik típus a neked való. Induljon a frufrutanfolyam!
Ki merje vállalni?

Egyáltalán nem biztos, hogy igaz az a szabály, miszerint csak a magas homlokú nőknek áll jól a frufru, míg az alacsony homlokúaknál szóba sem jöhet. Mivel szinte végtelen számú lehetőség van, és a divat is változik, előfordul, hogy egy szezonban minden magas homlokú lánynak középen elválasztott, „lecuppantott” copfja van, és az is, hogy azoknak a lányoknak is teli frufrut ragasztanak, akiknek ettől teljesen eltűnik az arcuk. Ki érti ezt? Ami biztos: akinek aprócska arca és alacsony homloka van, vagy éppen megszámlálhatatlan forgó rendezi kaotikusra göndör haját, az mindenképpen kerülje még az oldalfrufru vágatását is. Mindenki más bátran próbálkozhat vele.
Melyik arcformához melyik fazont?A kerek archoz az egyenes vagy a hosszabb oldalra fésült áll jól (mert jól megnyújtja az arcformát.) A szögletes archoz a kerek, teli, és a rövidebb, kevésbé határozott oldalfrufru illik. Akinek felül vékonyabb, alul pedig szélesebb az arca, az nyugodtan vágasson frufrut, viszont akinek pont fordított formájú az arca (felül szélesebb, alul vékonyabb), az ne vágjon bele.
Mit használj az elkészítéséhez?

Ha enyhén hullámos a hajad, hajmosás után jól ki kell szárítanod a frizurádat egy körkefe segítségével. Ezt követően nem árt rátenni egy szérumot, ami maximálisan lesimítja az apróbb, kusza szálakat. Ha másnap reggel már újra mutatkoznak a rakoncátlan hullámok, ne ess kétségbe, hajsimítóvassal próbáld újra elbűvölővé tenni frizurád. Persze nagyon sokat számít egy mesteri hajvágás, mert nagyon megkönnyíti a dolgod! Vannak olyan szerencsés adottságokkal rendelkezők, akiknek mindig fotózásra készen áll a frizurájuk, nem szenvednek naphosszat  a tükör előtt, de ennek is a titka a tökéletes haj-vágás.
Oldalra…

Sok előnye lehet egy oldalra fésült frufrunak. Ha jól van levágva, hónapokig jól állhat, és növés közben újabb és újabb formákat kiadva teheti izgalmassá a frizurát, míg hosszú haj esetében egy egyszerű copfot is rögtön frizurává változtat. Ebben az esetben a hosszabb frufrut egy kicsit megemelve fel is lehet tűzni, így máris nagyon divatos sziluett a végeredmény. Kevésbé merészeknek mi ezt a változatot ajánljuk, mivel hosszabb, és egy-két hónap alatt el is tüntethető, gyorsan lenő.
…vagy előre?

Az előrefésült frufru nagyon szépen kiemeli a tekintetet, a homlokot és az arccsontokat. Nem kell megijedni, az előre-fésült frufrunak sem kell minden esetben keménynek, tömörnek, karakteresnek és egyenesnek lennie. Ha egy kicsit tépettebbre, lazábbra van vágva, rögtön barátságosabbá válik szigorú társánál. Már pár éve divatban van a kerekebb, a hatvanas éveket idéző előre fésült frufru, és a korábbról származó egyenes verzió is. A kerekebbet a csontosabb arcúaknak ajánljuk, vagy azoknak, akik hangsúlyozni szeretnék a kerekséget, míg az egyenest a finomabb vonásúaknak. Te döntsd el, melyik áll jó neked!

【ツ

Viccek:)

Le kell vágni
Egy férfi fölkeresi a körzeti orvost.
- Problémám van, doktor úr! A micsodám két hete elkezdett feketedni.
- Hm... Ez bizony ritka betegség. Nibrinubri a neve...
- Mit lehet tenni?
- Sajnos, le kell vágni!
A beteg kétségbeesetten elrohan egy másik orvoshoz.
- Doktor úr! Két hete feketedik a micsodám. Elmentem a körzeti orvoshoz, azt mondta, nibrinubri, és le kell vágni.
A doki hosszan szemléli a bajt.
- Sajnos a kollégám diagnózisa helytálló. Bizony, ezt le kell vágni.
- Nem! - ordít föl a beteg, és elrohan a leghíresebb specialistához. Elmeséli, mit mondott a két orvos. A professzor megvizsgálja.
- Nézze, annyiban igazuk volt a kollégáknak, hogy ez nibrinubri, de nem kell levágni!
- Ugye, nem? - könnyebbül meg a panaszos.
- Persze hogy nem... Leesik az magától!
Szerinted hány pontos volt ez a vicc? Értékeld!

Legbénább:  
  : Legjobb
(Eddig 727 értékelés alapján 4.33 pont)

 

Csapda
Egy orosz katona átkiált a kínai határon:
- Ej, százezer kínai, gyertek a domb mögé harcolni velem!
Átmegy százezer kínai, verekedés, csend...
Fél óra múlva az orosz harcos újra kiált:
- Ej, százezer kínai, gyertek a domb mögé harcolni velem!
Ismét átmegy százezer kínai, megint verekedés, majd csend...
Fél óra múlva újra hangzik a kiáltás:
- Ej, százezer kínai, gyertek a domb mögé harcolni velem!
Már menne megint százezer kínai, de a domb mögül előmászik egy összevert, de még élő kínai:
- Vigyázzatok fiúk! Csapda! Ketten vannak!
Szerinted hány pontos volt ez a vicc? Értékeld!

Legbénább:  
  : Legjobb
(Eddig 1485 értékelés alapján 4.38 pont)

 

Betörő
A ház ura betörő hangjára ébred, és gyorsan ráordít:
- Na, ide figyeljen, fel a kezekkel és addig maradjon is úgy, amíg meg nem találom a pisztolyomat!
Szerinted hány pontos volt ez a vicc? Értékeld!

Legbénább:  
  : Legjobb
(Eddig 1387 értékelés alapján 3.46 pont)
 

 

 
 

 

 

A nap vicce
   
   
   

New PictureS:Lady GagA bARBie


http://cdn.thefrisky.com/images/uploads/lady-gaga-barbie-button-hair.jpghttp://s.buzzfed.com/static/imagebuzz/terminal01/2009/12/19/19/lady-gaga-barbie-dolls-18768-1261269471-8.jpghttp://cdn.thefrisky.com/images/uploads/lady-gaga-barbie-doll-hello-kitty.jpghttp://buzzworthy.mtv.com/wp-content/uploads/2010/01/lady-gaga-dolls-3.jpghttp://www.magxone.com/uploads/2009/12/Lady-Gaga-Doll-10.jpg

http://1.bp.blogspot.com/__HilW7EXwh8/S0UwycmMKwI/AAAAAAAANj4/GCDB4dQQANY/s400/barbie+4.jpghttp://images2.fanpop.com/image/photos/9700000/Barbie-GaGa-lady-gaga-9730538-460-500.jpghttp://mydisguises.com/wp-content/uploads/2010/01/barbie-lady-gaga-2.jpg

http://www.thelifefiles.com/wp-content/uploads/2009/10/gaga3.jpghttp://www.thelmagazine.com/images/blogimages/2009/12/17/1261088958-bonesgagadoll.jpghttp://www.nitrolicious.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/lady-gaga-barbie-diy-look-03.jpghttp://glossymagazine.ro/wp-content/uploads/2009/12/lady-gaga-barbie-bow-hair.jpghttp://kep.index.hu/1/0/127/1270/12702/1270219_3a31f66d84a8a5a9da03558868d9a0e4_wm.jpg

 

Kristen Stewart

 

Élete 

Los Angelesben született, de kiskorában Coloradoban éltek és csak később költöztek vissza Los Angelesbe. Jelenleg szüleivel és bátyjával, Cameronnal is ott élnek.

Az ismertséget a Pánikszoba című film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta - ezt a szerepet Hayden Panettiere is szerette volna megkapni, de végül Kristen kapta meg.

Három egymást követő évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003-ban a Pánikszoba, 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown című filmekben nyújtott alakításáért. Az igazi sikert az Alkonyat sorozat hozta meg számára.

 

Fájl:Kristen Stewart.jpg

 

 

Hannah Montana 3

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Elérhetősségek

Szia! Ha valami javaslatod vagy ötleted, esetleg kérdésed van hozzám, nyugodtam írj e-mailt! docsiii82@citromail.hu vagy az oldal mail-jére: www.vampirok.eoldal.hu@citromail.hu

docsiii82@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 162697
Hónap: 6609
Nap: 228