Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Szereplők


Harry James Potter (Godric’s Hollow, Anglia, 1980. július 31.)

Családja:
Harry Potter egy máguscsaládból származó, ún. „félvér” varázsló, szülei James Potter és Lily Evans (mugli születésű boszorkány). Mindketten egy nagyhatalmú sötét varázsló, Voldemort keze által haltak meg. Mivel anyja feláldozta magát érte, a kis Harryre küldött halálos átok visszaverődött az alig egyéves csecsemőről, és Voldemortot pusztította el fizikai valójában, de lelke megmaradt.
Harrynek így nagyon kevés élő rokona maradt. Az egyik Sirius Black Harry keresztapja, egyúttal James gyermekkori jó barátja volt.. A "Harry Potter és a főnix rendje" című kötetben pedig meghal Bellatrix Lestrang az őrült,halálfaló unokahuga által.
Harry jobb híján édesanyja nővére, Petunia néni családjához kerül. Petunia és férje, Vernon Dursley teljességgel varázstalan, és gyűlölik a varázsvilágot. Gyermekük, Dudley Dursley egy elkényeztetett, kövér fiú, aki állandóan terrorizálja Harryt.


Élete:

Dursley-ék megpróbálták a kis Harryt normális emberként nevelni, és elhallgatták előle múltját. Szüleiről azt mondták, hogy autóbalesetben vesztek oda. Ellenszenvük mérhetetlenül sok szenvedést okozott Harrynek: a lépcső alatti gardróbban lakott, kopott és kinőtt ruhákat adtak neki ás kortársaihoz képest sokat dolgoztatták – ellentétben saját fiukkal, Dudley-val. A szülők példáját látva unokatestvére is rendszeresen megalázta, és az iskolában is megakadályozta, hogy barátokra találjon.
mágusiskola legrangosabbikába, amely valahol 11 éves korában azonban fordulat következik be az életében: kap egy levelet, ám a bácsikája nem engedi meg, hogy elolvassa. Noha végül el kell menekülniük saját otthonukból az exponenciálisan növekvő mennyiségű, kitartó levéláradat elől, Rubeus Hagrid a Roxfort kulcs- és háztájőrzője végül megtalálja őket, és személyesen kézbesíti a levelet. Ebben az áll, hogy született varázsképességei miatt Harry felvételt nyert a Roxfortba, a három európaiSkóciában van. Innentől kezdve hét éven és köteten keresztül, nagykoráig a Roxfort tanulója, és a Roxforthoz kapcsolódnak hajmeresztő kalandjai is.

Múltjával Harry csak fokozatosan ismerkedik meg. Általában az őt mindvégig támogató és szemmel tartó Dumbledore az, aki hosszabb beszélgetések során saját és szülei életútjának kisebb-nagyobb szakaszait megvilágítja a számára. Harry azonban rendkívül jó képességekkel és nagy kíváncsisággal van megáldva, és ügyes érzékkel saját maga is kiderít sok mindent. A történet előrehaladtával az ifjú varázsló egyre nagyobb jelentőségű, az egész világot érintő események részese lesz, amellett kora előrehaladtával a magánélete is kitágul: megismeri a szerelmet, a féltékenységet, mind többször szembesülnie kell szerettei elveszítésével.

Különleges tulajdonságok:
A mindvégig muglik világában élő Harry számára már a varázslóvilág puszta létének feldolgozása is hatalmas feladat – igaz, már korábban megfigyelt magán „furcsa dolgokat”: kívánságai teljesültek, és értett a kígyók nyelvén. Ez utóbbi tulajdonsága egyébként nyilván Voldemorttal fennálló különleges kapcsolatából származik, mivel még a varázslók között is igen ritka a párszaszájúság. A négy Roxfort-alapító közül egyedül Mardekár Malazár tudott párszaszóul és ezt a tulajdonságát örökölték leszármazottai, a Gomoldok is, köztük Voldemort, akitől később HarryPotter is elnyerte ezt a tulajdonságot a sebhelyen keresztül. Azonban mint később kiderült, Harry annak köszönhette ezen tulajdonságát, hogy tudtán kívül Voldemort belőle is Horcruxot csinált.

Állata:
Harry hű segítője egy Hedvig nevű hóbagoly.


 


Ronald Bilius Weasley (1980. március 1.)

Családja:
Családja tekintélyes aranyvérű család, bár sokan – főleg a Malfoyok és a Blackek - vérárulónak tartják őket. Ennek oka, hogy Ron édesapja, Arthur Weasley szívesen foglalkozik a mugli világgal, valamint hogy a család tagjai (pl. Ron is) félvérűekkel és „sárvérűekkel” barátkoznak.
Édeanyja Molly Weasley – leánykori neve Molly Prewett -, akinek családját Voldemort kiirtotta.
Édesapja Arthur Weasley, akinek gyengéje a mugli világ: szívesen szerel szét és rak újra össze mugli tárgyakat a családi ház sufnijában, gyakran úgy, hogy valamilyen varázslattal különlegessé teszi azokat (lásd pl. a repülő Ford).
7-en vannak testvérek a családban, vagyis Ronnak 6 testvére van: Bill, Charlie, Percy, Fred és George (ikrek), valamint Ginny. Ginny nemzedékek óta az első lánygyermek a Weasley családban.
Mivel a családban sok gyerek van, elég szegények, mindent használtan kapnak.

Élete:
Ron a Weasley család hatodik gyermekeként látta meg a napvilágot. Kiskorában sokat rendetlenkedtek vele ikerbátyjai, egy ilyen esetből származik pókiszonya is: Fred pókká változtatta a plüssmackóját.

Állatai:
Makesz (patkány)( a negyedik részig), később Pulipinyt(bagoly).Hermione Jane Granger (1979. szeptember 19.)
Családja:
Szülei muglik, foglalkozásuk: fogorvos.

Élete:
Hermione a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákja, a Griffendél ház tagja, az iskola éltanulója. Karakterként ő a sorozat női főszereplője, Harry Potter és Ron Weasley mellett ő a harmadik legfontosabb karakter. A főszereplők között ő testesíti meg a józan észt és a logikát.
Hermione mugli származású, szülei „közönséges fogorvosok”. Nem sok szó esik róluk a könyvben, Rowling szerint furcsállják lányuk boszorkányságát, de büszkék is rá. Hermione egyke, Rowling eredetileg „tervezett” számára egy fiatalabb húgot, azonban mivel már túlságosan előre járt a történetben, inkább kihagyta.
Hermione családneve eredetileg Puckle lett volna, Rowling azonban megváltoztatta, mivel keresztneve is eléggé szokatlan. Rowling enyhe gúnyból adta a „Hermione” nevet karakterének, saját állítása szerint ezzel állított görbe tükröt a fontoskodó brit orvosok elé, akik puszta különcségből szokatlan neveket adnak gyermekeiknek. A Hermione név a görög Hermész női alakja. Hermione a mitológiában Heléna és Meneláosz spártai király lánya. Mivel Rowling sok nevet a görög, latin és ír mitológiából vesz, ez utóbbi sem lehet véletlen.
Hermione varázspálcája szőlőfából készült, sárkány szívizomhúrjával.

Állata:
Egy macskája van a neve Csámpás.Ginevra Molly "Ginny" Weasley (1981. augusztus 11.)
Élete:
Ginny a népes Weasley család legkisebb, hetedik gyermeke és egyszem lánya. A Roxfortban egy osztállyal Harry Potter alatt tanul, akihez gyengéd érzelmi szálak fűzik, már a történet elején is.
Ő is, mint minden Weasley, a Griffendél ház tanulója.
Haja vörös színű, mint minden Weasleynek. Szeplős, fehér bőre van, és vékony, csinos alkata. Bátor, őszinte, kicsit vadóc, de érzékeny is egyben.

Neve:
A Ginevra név (beceneve a Ginny) a Guinevere névből származik.(Walesi őse a Gwenhwyfar). A Guinevere név még Arthur király legendájából lehet ismerős. Guinevere Arthur király hitvese a legendában, aki a király első lovagjával, Lancelottal szökik meg tőle. Ha megfigyeljük, van némi összefüggés a legendában szereplők és a Weasley család tagjai közt (Vegyük csak a Ginevra, az Arthur és a Percival nevet).

Állata:Arnold a törpegolymók.


Neville Longbottom (1980. július 30.)
Családja:
Neville szülei, Frank és Alice Longbottom köztiszteletben álló aurorházaspár voltak, akik a Főnix Rendjébe is beléptek. Voldemort hatalma csúcsán azonban Rodolphus és Bellatrix Lestrange a főbenjáró Cruciatus átokkal az őrületbe kínozták őket, azóta a Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotályban ápolják őket.
Neville-t a nagyanyja nevelte fel, aki gyakran hangoztatta, nem örökölte szülei tehetségét.
A fiú a pálcáját édesapjától örökölte.

Állata:
Egy varangyosbéka Trevor, Algie bácsikájától kapta.

 


Draco Malfoy (1980. június 5.)
Családja:
Narcissa Black és Lucius Malfoy fia, a Black és a Lestrange házaspárral áll rokonságban.
Élete:
Malfoy első osztály óta Harry vetélytársa, állandóan harcban állnak szóban és tettben. Szívesen hangoztatja származását, a mugli születésűeket lenézi. Hermionét származása miatt többször is sárvérűnek titulálja, Ront pedig vérárulónak.

Neve:
Neve gonosz sárkányt jelent

 

Fred és George Weasley(születésük ismeretlen, két évvel fiatalabbak, mint Percy, és két évvel idősebbek, mint Ron)
Családjuk:

Molly és Arthur Weasley 4. és 5. fia.(A Weasley családról bővebben Ronnál olvashattok.)

Életük:
Az ikrek az utolsó szeplőig egyformák, külső tulajdonságaik nem igazán térnek el egymástól. A párost szinte mindenki ismeri a Roxfortban, különösen onnan, hogy mindig valami csínyen törik a fejüket. Leginkább Percyt szeretik idegesíteni, de Fred szintén élvezetét leli a kis "Roncimonci" piszkálásában. Erre számos említést találunk a könyvben – vegyük a példát, amikor az ikrek 5 évesek voltak, Ron eltörte Fred játékseprűjét (persze véletlenül), mire a bátyja pókká változtatta a Teddy maciját.
Ellentétben sok varázslótól, hasznosnak találják a különböző mugli trükköket. Igazuk is van, jól jöhetnek azalatt, amíg kiskorúak (mert mint tudjuk, ők a Roxforton kívül nem varázsolhatnak)
Az ikrek már elsőéves korukban felfedezték a Roxfort legtöbb titkos átjáróját/kijáratát. Ezt nagy részben a Tekergők Térképének köszönhetik, amit "ártatlan" korszakukban loptak el Frics irodájából.
Bár sok trágyagránát-eldobás, és gondnok-idegesítés szárad a lelkükön, az ikrek sohasem merészkedtek olyan messzire, hogy kicsapják őket. Mellesleg remek terelő párost alkotnak a Griffendél kviddics csapatában.

 


Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzor (kb. 1840/1845–1997 júniusa)
Családja:
Apja:
Percival Dumbledore
Anyja:Kendra Dumbledore
Testvérei :Aberforth Dumbledore: A szárnyas vadkan tulajdonosa.
                Ariana Dumbledore: Kvibli, Fiatalon hal meg.

A család a Nagy Britania-i Godric's Hollow-ban élt
ugyanott ahol James és Lily Potter.

Élete:
Dumbledore-t magasnak és soványnak mutatják be a könyvek, hosszú ősz hajjal és szakállal. Kék szeme, nagyon hosszú, görbe orra (úgy néz ki, mintha legalább két helyen eltörték volna) és hosszú ujjai vannak, ami talán az erős varázslók közös vonása, hiszen regénybeli ellenfelét, Voldemortot is hasonlóan jellemzi a szerző. Dumbledore félhold alakú szemüveget visel. Állítása szerint van egy átokheg a bal térde fölött, mely a teljes londoni metróhálózat
térképét ábrázolja, de ez a közlés – mondhatni – kétséges hitelű.

Neve:
Rowling könyveiben a szereplők nevei többnyire valamilyen jelentést hordoznak (például lefestik a jellemét), így Dumbledore neve is bemutatja viselőjét:

  • Albus: a latin albus („fehér”) szóból, mely gyakran a jóság szimbóluma.
  • Percival: régi francia név. Artúr király lovagjainak egyikét hívták így, az egyetlent, aki elég tiszta volt ahhoz, hogy elnyerje a Szent Grált. Perceval történetét először Chrétien de Troyes jegyezte le a 12. században. Thomas Malory Le Morte d'Arthurjában Perceval mind a hőse mind a mesélője a történetnek, mint Dumbledore a Harry Potter könyvekben.
  • Wulfric: jelentése „farkaserő”, ami a hős Beowulf (erős medve-farkas) legendájára emlékeztet, aki fiatal korában megölte Grendelt, a szörnyet (mely neve különösképp hasonlít Grindelwald nevére, annak a sötét varázslóéra, aki alulmaradt Dumbledore-ral szemben). Beowulf később király lett, de idős korában legyőzte egy sárkány, amit csak egy Wiglaf nevű hű, fiatal harcos segítségével tudott megtenni, aki családjának utolsó sarja. Beowulf a csata közben sebesülései miatt halt meg.
  • Brian: jelentése nem ismert, de lehetséges, hogy az ősi kelta elemmel, a „bre”-vel függ össze, amely „hegyet”, vagy tágabb értelemben „magasat”, „nemeset” jelent. Elterjedt angol keresztnév.
  • Dumbledore: (óangol) „dongó”, az írónő azért választotta ezt a nevet, mert elképzelte, amint körbebarangolja a kastélyt, magában dudorászva.

Fawkes:
Fawkes Dumbledore kedvenc háziállata, egy főnix. Az arany és piros színekben pompázó madár ellentéte Voldemort nagyúr Nagini nevű beszélő kígyójának. Mivel Fawkes a Griffendél ház színeket viseli, felmerültet feltevések, miszerint a főnix egykoron Griffendél Godric tulajdona volt. Rowling ezt egy interjúban csak alaptalan feltevésnek nevezte, miszerint a főnix csakis az igazgató szolgálatában állt.
Sirius Black
Remus Lupin, James és Lily Potter barátja, Harry Potter keresztapja.
volt az egyik legjobb barátja. Szűkebb baráti társaságuk négytagú volt, magukat Tekergőknek nevezték Sirius a híres és nagy multú Black család leszármazottja. Ez a család híres arról, hogy az aranyvérűeket felsőbbrendűnek tartja. Több családtag a Halálfalókhoz csatlakozott. Siriust, mivel ezt a nézetet nem osztotta, családja megvetette és árulónak tartotta. Diákkorában ő is a Roxfortba járt, ahol Harry apjának, James PotternekJames Potter (Ágas – szarvas), Remus Lupin (Holdsáp – vérfarkas), Sirius Black (Tapmancs – kutya), Peter Pettigrew (Féregfark – patkány).Bejegyzetlem animágus kutyává tud átalakulni.
 
Nymphadora Tonks(kb. 1970-1975)
Harry ebben a regényben ismeri meg. Tonks egy huszonéves nő, auror, és tagja a Főnix Rendjének. Mint kiderül, Sirius Black unokatestvére, de anyját, Andromedát a Black család kitagadta, mivel feleségül ment egy muglihoz, Ted Tonkshoz. Tonks egy metamorfmágus, vagyis képes a külsejét bizonyos mértékig változtatni. Azonban ezzel a képességével nem él vissza, csupán a hajszínét és -viseletét változtatja meg rendszeresen
Ház: Hugrabug
Patrónus: farkas
Foglalkozás: auror
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Periodo Refrattario Ellreom

(EllFele, 2019.10.10 02:07)

Generic Cialis With Dapoxetine Buy Tretinoin Cream Australia <a href=http://gnplls.com>levitra venta libre</a> Cialis Afecta La Prostata Levitra 20 Mg Prospecto

High Blood Power - Federal Sentiment

(AUnepsyOwnew, 2018.10.12 00:02)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-avis/

Your Guide To Blood Apply pressure on Numbers

(AUnepsyOwnew, 2018.09.27 15:08)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-efficace-2/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(AlbertUnect, 2018.07.21 04:33)

The prostate gland is a vital a part of a male's reproductive system. It secretes fluids that assist the transportation and activation of sperm. The prostate is found just while watching rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it is usually really miserable and inconvenient for that patient as his urinary product is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and cancer of the prostate.Prostate infection, often known as prostatitis, is regarded as the common prostate-related problem in men younger than 55 years. Infections of the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common of most types of prostate infection. It is a result of bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated through the use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to relieve the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition of a particular defect within the gland as well as the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be brought on by trauma for the urinary tract or by infections via the rest from the body. A patient may feel testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal in the prostate defect accompanied by the use antibiotics and NSAIDs to deal with the inflammation.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not even to establish what causes these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and heavy lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an effective diet is important. These are some with the steps you can take to maintain your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for general health and it will also keep your urinary track clean.

2. Some studies suggest that a few ejaculations per week will help to prevent prostate type of cancer.

3. Eat steak moderately. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef per week will increase the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients essential for prostate health.

The most critical measure to consider to make sure a healthy prostate is always to go for regular prostate health screening. If you are forty years old and above, you should opt for prostate examination at least once 12 months.

fshhhhhhhhhhhhhh

(Harry fan:D, 2012.07.27 18:49)

Szerintem meg nagyon jó:D
Tehetnél még fel,
mondjuk Pitonrol vagy McGalagonyrol.
:D

pest

(nbéjdé, 2011.12.14 20:05)

szar!

Re: pest

(qapád, 2012.03.25 13:33)

u*te*9*e*e*h8r65hrh9r8+997+5313233+65965h9r8h5+5+r+hr+r+hr+h5r+h+rh+r6+hr+h6r+h6r+h6r454r65h4r657h456e4g65sd7h8e5e6+=fh/f97f9ht*hfhhfhfhfhffasas,kzüöt5uziiu49hg8wz3owfjruit23uz8ege8ir8zhgehgüwqkf9577rferu3wuzg3igu4uüö3u4tu2wuz4uf9gueuhg23ü93ifg4zhg894ur93hg3ufgö83ug983h83owjgshgisfghsifhsifisufjssssssssssjfsoujgoe4773936512gridiagvdkmcajgeöeghsowospshgudhsppeigefuteuueqppwúqwqwertzuiopasdfghj,mnbvcxasdfghjkmnbvcxasdfghjnbvcxwertzuinmsdfbgvjykvbfgndmsn hvcjkxvbgnfmd,ntbzvucixovtbnfmdhgzhfjdktzuritzuriehfjdksghfjdkghfjdkghfdjksghfjdkfhjfklsjrut57573zht63truzf7z23tzrt89rfgferub87q2öwúácf465e654hb65sh5e4f65k6z56ő596865u6ehdhf5f6c5vj74t685g8t7j9r8t9j

valami

(valaki, 2011.12.17 12:59)

ez igaz

Re: valami

(Apád, 2012.03.25 13:32)

apád

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Elérhetősségek

Szia! Ha valami javaslatod vagy ötleted, esetleg kérdésed van hozzám, nyugodtam írj e-mailt! docsiii82@citromail.hu vagy az oldal mail-jére: www.vampirok.eoldal.hu@citromail.hu

docsiii82@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 185620
Hónap: 3733
Nap: 59